Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos halgombócleves

Hozzávalók

  • 50 dkg afrikai harcsa filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zellerlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 2 szál petrezselyemlevél
  • 1/2 db zellergumó
  • 2 tk só
  • 1/2 db karalábé
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 ek szárított tárkony
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek étolaj
  • 1 db citrom leve
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A halat 1 centis kockákra vágjuk,a sózzuk,borsozzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát összeforgatjuk,félórát állni hagyjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a többit 1 centis kockára vágjuk.
    2. Az olívaolajat egy fazékban felhevítjük, a hagymát rászórjuk, kevergetve 3-4 percig alatt megdinszteljük. A hagymára rádobjuk a zöldségeket, pár percig együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Jól elkeverjük, 1,5 l vízzel felöntjük kb. 20-30 percig főzzük.
    3. Amíg fő a levesünk, elkészítjük a halgombócokat. A pácolt halkockákból 30 dkg ledarálunk, beleütjük a tojást, kb. 1 evőkanál zsemlemorzsával, 1 evőkanál liszttel összedolgozzuk. A kész masszából, vizes kézzel galambtojás nagyságú gombócokat formázunk.
    4. A forrásban lévő levesbe tesszük a halgombócokat, ha felforrt, hozzáadjuk a halkockákat, és kb. 5 percig főzzük. A tejfölt egy púpos teáskanál liszttel és egy kevés forró levessel kikeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Jól összeforraljuk, citromlével ízesítjük.

      TÁRKONYOS RECEPTEK EGY HELYEN A RAGULEVESTŐL A TOKÁNYIG >>> 

      GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>> 

Megjegyzés

Ez a pikáns halgombóc levest ajánlom karácsonyi ,de főleg szilveszteri asztalra. Gyerekek is bátran fogyaszthatják mert szálkamentes!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin