Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns sertésszív

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szívet alaposan megtisztítom, többszöri vízcserével átmosom, leszárítom, majd hosszában csíkokra vágom, sózom, borsozom, félreteszem. A hagymát lehajazom, apró kockákra vágom.

Egy megfelelő lábasban vagy serpenyőben a libazsíron a hagymát gyengén sózva üvegesre pirítom, hozzáadom a felcsíkozott szívet, zsírjára pirítom. Felöntöm a száraz fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom, ízesítem babérlevéllel, tárkonnyal, fedő alatt puhára főzöm. Ha igényli, a folyadékot pótolom.

Amíg a szív fő, a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, a puhára főtt ragut ezzel a keverékkel behabarom, ha forrni kezd, beleadom a mustárt, és összeforralom.

Frissen, melegen tálalom, én burgonyakrokettet adok mellé.

Ezek is érdekelhetnek