Keress receptre vagy hozzávalóra

Pikáns sertésszív

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertésszív
  • 2 fej hagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • libazsír
  • liszt
  • őrölt vegyes bors
  • babérlevél
  • tárkony

Elkészítés

    Elkészítés: A szívet alaposan megtisztítom, többszöri vízcserével átmosom, leszárítom, majd hosszában csíkokra vágom, sózom, borsozom, félreteszem. A hagymát lehajazom, apró kockákra vágom.

    Egy megfelelő lábasban vagy serpenyőben a libazsíron a hagymát gyengén sózva üvegesre pirítom, hozzáadom a felcsíkozott szívet, zsírjára pirítom. Felöntöm a száraz fehérborral és annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom, ízesítem babérlevéllel, tárkonnyal, fedő alatt puhára főzöm. Ha igényli, a folyadékot pótolom.

    Amíg a szív fő, a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, a puhára főtt ragut ezzel a keverékkel behabarom, ha forrni kezd, beleadom a mustárt, és összeforralom.

    Frissen, melegen tálalom, én burgonyakrokettet adok mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin