Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pestós csirkeburger

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A megtisztított és felkarikázott újhagymát megfonnyasztjuk 3 evőkanál felforrósított olajon, a kenyeret pedig beáztatjuk egy kevés vízbe. Ezután összedolgozzuk a darált húst a tojással, az újhagymával és a kinyomkodott kenyérrel. Sózzuk és borsozzuk, majd a húsmasszából lapos pogácsákat formázunk.
  2. A pestóhoz pürésítjük a bazsalikom lecsipkedett leveleit a meghámozott és felaprított fokhagymával, a fenyomaggal, a parmezánnal és az olívaolajjal.
  3. A maradék 3 evőkanál felforrósított olajon aranyszínure sütjük a húspogácsákat, közben peidg megpirítjuk a félbevágott zsemléket. Végül összeállítjuk a burgereket a pestóval megkent zsemlékből és fasírtokból a szokásos módon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss