Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos töltött padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű, zsenge padlizsán
  • 10 dkg rizs
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 15 dkg aprított paradicsom
  • bors
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 4 db virsli
  • 15 dkg trappista vagy mozzarella sajt
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, majd a magos rész eltávolítása után besózzuk. Az átöblített rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű vízben.
    2. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, felöntjük egy kevés vízzel, majd némi sóval, borssal és a morzsolt oregánóval ízesítjük.
    3. A virsliket felkarikázzuk – ha műbeles, azt előzőleg eltávolítjuk –, majd a főtt rizzsel együtt a paradicsomos alaphoz keverjük. A padlizsánokat hideg vízzel leöblítjük, és miután konyhai papírtörlővel leitattuk róluk a nedvességet, megtöltjük őket a paradicsomos-virslis töltelékkel.
    4. A töltött padlizsánokat egy tepsiben elrendezzük, a tetejüket a lereszelt sajttal megszórjuk, és 190 fokon 20-25 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

      TÖLTÖTT CUKKINI ÉS TÖLTÖTT PADLIZSÁN - A LEGFINOMABB NYÁRI TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK EGY HELYEN >>> 

      VARIÁCIÓK PADLIZSÁNRA: A 150 LEGJOBB RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin