Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombócok

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús (fele-fele sertés és marha)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg burgonya (nyersen reszelt)
  • 1 kis fej vöröshagyma (finomra aprított)
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelt)
  • 1 felvert tojás
  • kb. 3 evőkanál petrezselyem (aprítva)
  • kb. 1/2 teáskanál szerecsendió (friss, reszelt)
  • őrölt bors
  • A sütéshez:
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv (400 g-os)
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • kb. 3 teáskanál oregano
  • kb. 1-2 evőkanál friss bazsalikom
  • kb. 2-3 teáskanál cukor
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a gombóchoz valókat összegyúrjuk, rövid pihentetés után fürjtojás nagyságú gombócokat formázunk, a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük a fenti fűszerekkel.
  3. A gombócokat hozzáadjuk, addig főzzük közepes hőfokon - kicsit félrehúzott fedővel -, ameddig kellően besűrűsödik, közben - ha szükséges - utána fűszerezzük.
  4. Spagettivel tálaljuk, tetejét reszelt parmezánnal meghintjük.

    FUSSILI, PENNE, SPAGETTI: MELYIK TÉSZTÁHOZ MILYEN MÁRTÁS PASSZOL? >>>

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>>

    ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss