Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 40 dkg passzírozott paradicsom (passata)
  • 2 csokor medvehagyma
  • bors
  • kristálycukor
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.
    2. Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. A passzírozott paradicsomot felforraljuk, azután egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott medvehagyma 3/4-ét, továbbá a galuskákat. 
    4. A megmaradt medvehagymával megszórva, valamint egy kevés olívaolaj jal meglocsolva tálaljuk.


    A MEGUNHATATLAN PARADICSOM - 300 SZUPER VÁLTOZATOS RECEPT >>> 

    GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

Megjegyzés

Medvehagyma helyett snidlinggel vagy rukkolával is készíthetjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek