Paradicsomleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes hagyma nagyobb szeletekre vágva
  • 2-3 evőkanál olaj
  • kb. 3-4 evőkanál liszt
  • egész bors
  • törött bors
  • 350 g sűrített paradicsom
  • kb. 2 liter víz
  • savanyúságtól függően 2-3 evőkanál cukor
  • eperlevél tészta
  • a tetejére reszelt sajt és áttört fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
    2.) Megszórjuk a liszttel, és kislángon zsemleszínűre pirítjuk.
    3.) Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a vízzel elkevert paradicsompürét.
    4.) Csomómentesen elkeverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, majd 5-6 perc alatt megfőzzük.
    5.) Újra megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze! Szükség szerint utólag megsózzuk, vagy megcukrozzuk.
    6.) Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a forró levessel tálaljuk.
    (Szerintem úgy a legfinomabb, ha a végén zúzott fokhagymagerezddel és reszelt sajttal gazdagon megszórva tálaljuk a levest. )

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 hónappal ezelőtt
Finom, egyszerű és gyors leves. Kamra/eltett sűrítmények felélésére ideális ! :)
Ilyés Ádám 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Én raktam bele még fokhagymát meg bazsalikomot ! Nagyon jó a recept!!
4 évvel ezelőtt
Anyukám nagyon hasonlóan készíti a paradicsomlevest azzal a kis különbséggel, hogy ő először rántást készít vagyis a liszthez pirospaprikát is ad, de hagymát nem tesz a levesbe és inkább édesebbre készíti tésztával. Mivel én szeretek az ételekkel kísérletezni és ez az egyik kedvenc levesem, ezért pár gondolatom megosztom. A rántás lehet hagymás vagy hagyma nélküli, ki hogyan szereti. A fűszereket (amelyek általában a paradicsomhoz illő mediterrán fűszerek) célszerű a hagyma pirításakor beletenni az olajba ekkor nagyon kellemes aromák keletkeznek, de nagyon rövid ideig szabad csak a fűszereket pörkölni mert nagyon könnyen megégnek. A pirospaprikát szintén a tűzről lehúzott és lehűlt olajba keverjük, különben ez is megég és kellemetlen íze lesz. A sűrített paradicsom ezután jöhet bele a levesbe. Ha csak tészta kerül a bele, akkor szerintem az édesebb változat a jobb, ha a fokhagymás sajtos verzió, akkor viszont a kissé sósabb.
Planicsek Szonja 5 évvel ezelőtt
na aki eddig nem tette az most kóstolja meg sajttal és fokhagyával:D--mindmegeszi!
Planicsek Szonja 5 évvel ezelőtt
Eddig Mennyei!egy kis bazsalikomot is tettem bele...:)a fokhagyma és a sajt csak ezután jön!kíváncsian várom!köszönöm
Bényi 6 évvel ezelőtt
Nekünk is bejött ez a recept, köszönjük! Fokhagymát, sajtot, de még szerecsendiót se adtam hozzá, így is jó lett, főztem bele két evőkanál betűtésztát.
Timtsi 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett a leves,köszönet a receptért!:-)))
Orbán Denisza 6 évvel ezelőtt
Szuper recept!Ma főztem meg először,de nem utoljára :)
Kis 6 évvel ezelőtt
Ne féljetek a fokhagymától! Kipróbáltuk, Isteni!
lindababa 6 évvel ezelőtt
Még nem főztem meg, de mindjárt kipróbálom. Én a paradicsomlevesbe a vége előtt pár perccel rizst szoktam szórni, főzéskor meg beledobok egy-két zellerszárat.

Hasonló Receptek

Magazin