Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel

default user icon
1

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg burgonya
  • 3 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling vagy petrezselyem

Elkészítés

    1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, paradicsom ot és paprikákat, valamint 1 gerezd zúzott fokhagymát. Összepirítjuk, takarékra vesszük, és meghintjük fűszerpaprikával. Pár percig forraljuk, nem keverjük, majd összeforgatjuk.
    2. A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a tejet, összekeverjük. Forró serpenyőben – mint a palacsintát – kisütjük.
    3. A tejfölbe keverjük a maradék zúzott fokhagymát, sót, borsot, aprított snidlinget.
    4. A tócsnikat megtöltjük a csirkés raguval, félbehajtjuk vagy feltekerjük, és a fűszeres tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christinke
Ez egy szuperjó recept, nagyon finom lett...Biztos gyakran el fogom késziteni... Koszonom...

Hasonló Receptek

Magazin