Keress receptre vagy hozzávalóra

Panna cotta epres öntettel

Hozzávalók

  • 5 dl tejszín (laktózmentes is lehet)
  • 2 ek cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 tk zselatinpor
  • 20 dkg eper (fagyasztott is lehet)
  • 2 tk barna cukor

Elkészítés

    1. A tejszínt a cukorral, a zselatinporral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú lángon forráspontig hevítjük, közben néha átkeverjük, majd mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről és újra átkeverjük. 
    2. Az epret a cukorral kis lángon pürésre, szinte lekvárszerűre főzzük, majd a poharak aljába adagoltjuk.
    3. Az eperre kis adagokban rámerjük a felfőzött tejszínt, majd langyosra hűtjük, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. 
    4. Tálaláskor a poharakat forró vízbe állírjuk pár pillanatra, majd óvatosan egy tányérra borítjuk és hagyjuk, hogy az eper lecsurohjon a tetején. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Panna cotta epres öntettel recept?


Magazin