Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palacsinta tejszínes almával

default user icon
Palacsinta tejszínes almával

Hozzávalók

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 4 tojás
  • 375 ml tej
  • 1 teáskanál + 50 g cukor
  • 500 g savanykás alma
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 30 g cukor
  • 80 g almaszirup
  • 1 evőkanál víz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 250 g tejszín

Elkészítés

    A tésztához a lisztet keverőtálba tesszük. A tojásfehérjéket félretesszük, a tojássárgáját kézi habverő segítségével összekeverjük a tejjel, egy teáskanál cukorral és a sóval, majd apránként, állandó keverés mellett a liszthez adjuk, vigyázva, hogy csomómentes legyen. 20-30 percig pihentetjük.

    A töltelékhez az almát megmossuk, megtöröljük, és negyedekre vágva eltávolítjuk a magházukat. Zöldséggyaluval hosszában vékony szeletekre gyaluljuk a gyümölcsdarabokat. Az almaszeleteket összekeverjük a citromlével és 30 g cukorral, az almaszirupot pedig elkeverjük a vízzel.

    A 4 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. 24 cm átmérőjű bevonatos serpenyőben egy kevés vajat felforrósítunk. Beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát, és az alján egyenletesen elosztjuk. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Mielőtt megfordítjuk, a serpenyőbe egy kevés vajat teszünk.

    A megmaradt tésztából még öt palacsintát készítünk, és melegen tartjuk őket. Mindegyiket megkenjük tejszínnel, az almaszeletekkel beborítjuk, és almaszirupot csöpögtetünk rá.

Megjegyzés

További nagyszerű palacsintarecepteket a Palacsinta című Dr. Oetker-kiadványban találhatsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin