Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános csirkeraguval töltött palcsinta (tojásmentes recept)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 5 dkg tejföl
  • 1 csipet só
  • 3 ek étkezési keményítő
  • olívaolaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt piros paprika
  • 60 dkg csirkefelsőcomb-filé
  • őrölt fekete bors
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág oregánó
  • 1 db padlizsán (közepes méretű)
  • 15 dkg tejföl
  • 1/2 tk étkezési keményítő
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet simára keverjük a tejjel, a szódavízzel, a tejföllel, a sóval és a keményítővel, és legalább 30 percig állni hagyjuk. Ezután átkeverjük, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben, hagyományos módon a tésztából 8 nagyobb, kissé vastagabb palacsintát sütünk.
    2. Közben a raguhoz egy lábasban felhevítünk 1 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a pirospaprikát. Visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított, néhány nagyobb darabra vágott csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk egészben a rozmaringot, valamint lecsipkedve az oregánó leveleit. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd puhára főzzük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Miután megpuhult, kiszedjük a lábasból, és apróra vágjuk.
    3. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk karikákra, majd kockázzuk fel apróra. Egy serpenyőben a maradék felhevített olajon süssük puhára, közben sózzuk meg. Ha elkészült, keverjük a csirkéhez. A csirke alatt visszamaradt szaftot szűrjük le. Keverjük simára a tejföllel, és tegyük egy kis lábasba. A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, lábasba öntjük, és kevergetve besűrítjük vele a mártást.
    4. A palacsintákat megtöltjük a csirkés raguval, rákanalazunk a mártásból, majd aprított petrezselyemmel díszítjük.

      Többszáz palacsinta itt >>> 

      PADLIZSÁNOS RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin