Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánhajók

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy a húsa 1 cm vastagon megmaradjon. A kivájt padlizsánt felkockázzuk, félretesszük.

A darált húst kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, és tovább pároljuk pár percig. 1 kanál lisztet szórunk rá, ezzel elkeverjük, majd felengedjük a tejszínnel, összeforraljuk, és a masszát beletöltjük a kivájt padlizsánokba.

Egy tűzálló tálban elrendezzük a megtöltött padlizsánokat, reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Kevés vizet öntünk a tálba, ezután lefedjük, és közepes lángon a sütőbe helyezzük. 15 perc múlva a fóliát levesszük a tetejéről, és a sajtot a kissé rápirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek