Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibaracktorta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 6 tojás
  • A krémhez:
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojásból, a cukorból és a lisztből piskótatésztát készítünk, kikent, liszttel beszórt kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, a tetejéről levágunk egy ujjnyi vastag szeletet, és kis darabokra morzsoljuk.

A krémhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, folytonos kevergetés mellett felengedjük a tejjel, és kis lángon vagy gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük az elmorzsolt piskótát.

A piskótalapot visszatesszük a tortaformába, és a kihűlt krémet elegyengetjük rajta. A tetejét kirakjuk a cikkekre vágott lecsurgatott őszibarackszeletekkel. 1,5 dl befőttlevet felmelegítünk, 2 evőkanálnyi zselatint keverünk hozzá, és bevonjuk vele a torta tetejét.

Hűtőbe tesszük 2 órára, hogy megdermedjen, majd a tortaformát eltávolítva tálaljuk a tortát.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek