Őszibarack sütemény

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztáhozi:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 80 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg margarin
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 evőkanál lekvár
  • 1 rum aroma
  • 30 dkg őrölt dió
  • kristálycukor
  • 1 vérnarancs aroma
  • 1 mandulaaroma
  • esetleg ágacska levéllel

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat formálunk belőle (kb. nagyobb szemű diónyit), majd előmelegített sütőben megsütjük.

    A gombócokat kivájom. A krém hozzávalóit összedolgozom, és a mélyedésekbe rakom a tölteléket. Kettesével összeragasztom a gombócokat, majd oldalait különböző színű aromába mártom, és kristálycukorba hempergetem. Díszíthetem tálcára helyezés előtt pici kis ágacska beszúrásával. Pont olyan hatást kelt, mintha őszibarack mosolyogna ránk. Másnapra puhul, akkor érdemes fogyasztani.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek