Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Opera szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 1,25 dl erős kávé
  • 1/2 fiola rumaroma
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A mandulát, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a tojásos masszához keverjük. A tésztamasszát 3 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben külön-különmegsütjük 180 fokon. A tepsi mérete: 23×38 cm.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük, a csokoládét apróra tördelve beleszórjuk, felolvadásig melegítjük. Kevergetve hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A lapokat rumaromával összekevert kávéval egy ecset segítségével lekenjük.

A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítjuk, és a lapok közé töltjük, egy keveset hagyunk a felső lapra is.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss