Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Operett szelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál darált dió
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál dió (pörkölt darált)
  • 30 ml rumaroma
  • 4 dkg csokoládé
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a habosítás után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. A lisztet, darált diót, a sütőport elkeverjük, és lazán beleforgatjuk a tojáshabba, egy fakanál segítségével. Két lapot sütünk, 24×39 cm-es tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki. 180 fokon 15 perc alatt készül el.
  3. A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A vajjal habosítjuk a tej-liszt-cukor keveréket, hozzáadjuk a pörkölt, darált diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is. Jól kihabosítjuk és a lapok közé töltjük.
  4. Végül elkészítjük a mázat, vízgőz fölött, olajjal megolvasztjuk a csokoládékat. Előbb a tejcsokoládét oszlatjuk el a sütemény tetején, majd a fehér csokit csíkokban rácsöpögtetjük.

Megjegyzés

Ezt a süteményt nem lehet kihagyni! Csoki, dió, igazi karácsonyi illatok. Nagyon finom, ajánlom elkészítésre. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss