Olaszos rakott krumpli

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 30 dkg darált hús
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A formához:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A burgonyát főzzük félpuhára. Hámozzuk meg és karikázzuk fel. A kétféle finomra vágott hagymát süssük üvegesre a felforrósított olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük fehéredésig. Sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejfölt keverjük össze a tojásokkal, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
    2. A paradicsomokat karikázzuk fel és sózzuk meg. Rendezzünk egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba. Simítsunk rá kevés darált húst, majd rendezzük el rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Szórjuk meg kevés bazsalikomlevéllel, majd locsoljuk meg a tojásos tejföl egy részével.
    3. Folytassuk a rétegezést, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Vegyük ki, pihentessük néhány percig, majd tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Almási Jánosné 2 hónappal ezelőtt
Bizonyára finom ez a rakott-krumpli, de mivel az olaszok tejfölt nem használnak, így nem értem, hogy miért olaszos név.

Hasonló Receptek

Magazin