Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nektarinpite

default user icon

Hozzávalók

  • 24 dkg finomliszt
  • 1/4 tk só
  • 1 ek kristálycukor
  • 10 ek hideg vaj
  • 0,5 dl jéghideg víz
  • A öltelékhez:
  • 2 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek őrölt mandula
  • 60 dkg friss nektarin

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a kristálycukrot. Belemorzsoljuk a hideg vajat, és hozzáadunk annyi hideg vizet, amennyivel sima tésztává tudjuk gyúrni.
    2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy kb. 6-7 mm vastag legyen.
    3. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot és az őrölt mandulát, 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig a tésztára szórjuk, és erre halmozzuk a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott barackot. A barackra szórjuk a félretett lisztes-mandulás keveréket.
    4. A tészta széleit felhajtjuk, kis peremet formázunk belőle. 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.

      Receptek nektarinnal >>> 

      még több pite >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin