Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos ricottával töltött cannolli

MME MME
2
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet deszkára öntjük, mélyedést formálunk a közepébe, ide adagoljuk a zsírt, 3 dkg cukrot, a bort és a tojásokat. Összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük.

2. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk kb. 8x8 cm-es darabokra, kicsit még nyújtunk rajta, majd a csövekre csavarjuk a tésztadarabokat (lépésről lépésre lásd a folyamatot a képgalériában!).

3. Bőséges mennyiségű olajat melegítünk, beletesszük a tésztával beburkolt csöveket, és aranybarnára sütjük.

4. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről.

5. A töltelékhez összekeverjük a ricottát 15 dkg cukorral és a vaníliapéppel, ha szükséges, 1-2 kanál tejszínt adunk hozzá, hogy krémesebb legyen. Végül hozzáadjuk a cukrozott narancshéjat. Habzsákba kanalazzuk a krémet, majd megtöltjük a kihűlt tésztákat.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek