Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Narancsdzsem

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Narancsdzsem

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 335
  • Elküldve: 47

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • kg-onként 40 dkg cukor
  • tartósítószer

Elkészítés:

2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobjuk. A narancs húsát összekockázzuk apróra, a magokat kiszedjük. A sárga narancshéjat és a narancs húsát lábosba rakjuk és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve takarékon egy óra hosszat forraljuk. Ekkor kg-onként 40 dkg cukrot öntünk bele és most már meg-megkeverve nagyjából 20 perc alatt besűrítjük. Végül a tűzről lehúzzuk, csipetnyi tartósítószert teszünk bele, és forrón üvegekbe töltjük, celofánnal lekötjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

Karácsony előtt szoktam megcsinálni.

A receptet Frymelke küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. január 20. (csütörtök) 19:51
    nekem is keserű lett, de azért annyira nem vészesen. Ettem már whiskeys narancsdzsemet,ami ennél jóval keserűbb volt,nálunk el fog fogyni. rpallaghy: dzsemekbe, lekvárokba szalicilt szoktak rakni tartósítószerként, ekkora mennyiséghez elég egy fél kávéskanálnyi. Én mondjuk egyáltalán nem is raktam bele, mert egyrészt a cukor is tartósít benne, másrészt azt nem fogja nálunkmegérni hogy megromoljon :)
Receptválogatás
Világbajnok kelt tészták
Bukta, csiga, aranygaluska, pogácsa vagy kalács, a kelt tésztának nem lehet ellenállni. A jó recept persze fontos az arányok miatt, és néhány szabályt is érdemes betartani, a siker viszont garantált.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokoládékrémes pite Csokoládékrémes pite
Amerikai burger Amerikai burger
Csokoládé-karamell torta Csokoládé-karamell torta
Hófehérke szelet Hófehérke szelet
Vöröskáposzta-fasírt sütőben sütve Vöröskáposzta-fasírt sütőben sütve
Borított sertésborda Borított sertésborda
Bográcsgulyás pulykacombból Bográcsgulyás pulykacombból
Répatorta egészségesen Répatorta egészségesen
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept