Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Naan - indiai lepénykenyér

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sót, a hagymamagot, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.

A tejet langyosra melegítjük, és 1 evőkanál kivételével hozzákeverjük a joghurtot. A tojást felverjük és félretesszük. A vajat megolvasztjuk. A tejes joghurtkeveréket, a felvert tojást, és a megolvasztott vajat a liszthez keverjük, és puha, ruganyos tésztává gyúrjuk. Utána egy nagy tálban (legyen helye tágulni) meleg helyen pihentetjük a tésztát kb. 30-60 percig, amíg a duplájára dagad. 8 egyenlő részre osztjuk, és letakarva 10-15 percre félretesszük.

A sütőt (eredetileg kemencében sütötték) előmelegítjük 230 fokra, és egy sütőlapot 10 perc alatt átmelegítünk benne. Kivesszük a sütőlapot, és egy megvajazott zsírpapírt vagy sütőpapírt helyezünk rá. Az egyik tésztalabdát óvatosan, mindkét kezünkkel nyújtva, könnycsepp formára alakítjuk. Ráfektetjük a sütőlapra, és a könnycsepp formát megtartva  15-18 cm-re nyújtjuk. 2-3 darabot nyújtunk ki egyszerre, megkenjük joghurttal, majd megszórjuk a szezámmaggal vagy mákkal (vagy ízlés szerint bármilyen fűszerrel). A legfelső sütőrácsra helyezve 10-12 percig sütjük, amíg felpuffad és megpirul.

Ezek is érdekelhetnek