Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Muffin alaprecept III.

default user icon
1 1.9/5

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 13 dkg vaj (puha)
  • 1 kis doboz joghurt vagy kefír (175 g-os kiszerelés)
  • 0,75 dl tej
  • 15 dkg csokoládé (apróra vágva) vagy csokicseppek

Elkészítés

    1. A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, egybeöntjük, és összedolgozzuk az egészet, majd belekeverjük az apróra vágott csokit.
    2. A tésztát muffinpapírral bélelt,12 lyukú muffin sütőbe adagoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Natúr joghurt helyett használhatunk vaníliás joghurtot vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcsjoghurtot is.

A liszt egy részét (de ne sokat) helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel, így reform jellegű sütink lesz, nagyon finom így is!
Cukor helyett használhatunk édesítőszert is, de azt a verziót ajánlom, ahol 1 dkg édesítőszer megfelel 1 dkg cukornak. De barna cukorral is nagyon finom.

A tésztát ne géppel, hanem kézi eszközzel keverd össze. Nem baj, ha nem lesz 100 % csomómentes! Ha ugyanis géppel kevered össze a hozzávalókat, túl tömör állagú lesz a süti!!!

Ha barackkal készítjük, akkor előbb adagoljuk a muffin sütő mélyedéseibe a masszát, utána mindegyiknek a tetejébe nyomunk egy-egy fél sárgabarackot (vágott felével felfelé).

Ha nincs otthon sem joghurt, sem kefir, tejföllel helyettesíthetjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Orsocska
Nagyon finom ! köszi a receptet! tejföllel és csokival csináltam, meg dobtam bele egy kis málnát.....fenséges lett!

Hasonló Receptek

Magazin