Elkészítés: Megtisztítjuk a tököt a héjától és a magjaitól, majd felvágjuk kb. 1 cm-es kockákra.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát. Amikor már áttetsző, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a chilit és a fokhagymát, folyamatosan kevergetjük, kb. 2 perc után hozzáadjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig pirítjuk, ezután felöntjük alaplével, és felforraljuk. Miután felforrt, takarék lángon kb. negyed óráig főzzük, amíg megpuhul a tök. Botturmix segítségével selymesre pürésítjük.
Egy keverőtálba tesszük a mogyoróvajat, és 1 merőkanálnyi forró levessel simára keverjük, így öntjük a leveshez, melyet visszateszünk a tűzre, hogy összemelegítsük.
A tűzről levéve utóízesítjük: facsart lime levével, aprított korianderrel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges.
Forrón tálaljuk pirított tökmaggal, korianderzölddel, ízlés szerint krémes joghurtot is kínálhatunk hozzá.