Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézédes mézescsók

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás + 1 sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • ánizs
  • 2 dkg szalalkáli
  • 70 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • máz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10-15 dkg porcukor (nagyon finomra darált)
  • 1-2 csepp ecet

Elkészítés

    1. A mézet a vajjal felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A tojásokat a cukorral, fűszerekkel, szalalkálival, sóval habosra keverjük, majd a kihűlt mézes masszát és a lisztet is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
    2. A mézescsókokat lisztezett tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük, figyeljünk, mert hamar megbarnul.
    3. A mázhoz a tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáöntjük a cukrot és azzal tovább habosítjuk, hozzáadjuk az ecetet, amitől fényesebb lesz és könnyebben dolgozunk vele.

    RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin