Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A karácsony megmentője: gyors, fűszeres desszertgolyó, amiből egy darab nem marad majd

Kezdetét vette az advent, és ezzel párhuzamosan a karácsonyi menü megtervezése is. Az ízletes, húsos fogások mellől pedig nem hiányozhatnak a finomabbnál finomabb sütemények sem.

Karácsonykor szinte elmaradhatatlan a zserbó, a bejgli, a hókifli és a mézeskalács, a lista pedig még hosszan sorolható. Ha azonban kímélő étrendet követsz, vagy szeretnél a sok, nehéz és bonyolult sütemény mellett valami gyorsat, egyszerűt és diétásat is készíteni, akkor a mentes, fűszeres karácsonyi golyót neked találták ki!

mentes, fűszeres karácsonyi golyó - kétféle csokimázzal!

Télen az ételek, a különféle fűszerek is képesek minket felmelegíteni, és a mézeskalácsba kerülő ízesítők mind rendelkeznek ilyen "forrósító" tulajdonsággal. Ezek a fűszerek kerülnek bele ebbe a karácsonyi golyóba is, mely nemcsak cukor-, hanem tej- és gluténmentes is, így az ételallergiásoknak sem kell lemondania karácsonykor a finom falatokról!

Így készül a fűszeres karácsony golyó!

Hozzávalók 30 darabhoz:

A tésztához:

  • 2 dkg kókuszzsír
  • 4 dkg tejmentes margarin
  • 2 ek. 1:4 édesítő
  • 8 dkg mandulaliszt
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 1 ek. nyílgyökérliszt
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 nagy csipet őrölt kardamom
  • 1 db tojás
  • fél csomag sütőpor

A mázhoz:

  • 10 dkg cukor- és tejmentes étcsoki
  • 10 dkg cukor- és tejmentes fehér csoki
  • 1,5 tk. kókuszzsír

Elkészítés:

  1. Langyosra olvasztjuk a kókuszzsírt és a margarint, majd egy nagy tálban minden hozzávalóval összekeverjük. Az egynemű masszából 8-10 grammos golyókat formázunk.
  2. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Ha kihűltek a golyók, egyesével megforgatjuk őket a kókuszzsírral összeolvasztott ét- vagy fehér csokoládéban.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek