Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mennyei borsókrémleves

A tejszíntől selymes krémleves kiváló előétel lehet a nehéz hétköznapokon, hiszen a borsó nagyon értékes táplálék, kalóriaértéke megegyezik a burgonyáéval, fehérjetartalma viszont háromszorosa annak.

Hozzávalók

  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 10 dkg füstölt bacon
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 7,5 ml húsleves
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • bors

Elkészítés

    1.

    A vajon üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagyma harmadát. Meghintjük liszttel. Aranysárgára pirítjuk, majd felöntjük a levessel, és összeforraljuk. Felengedés nélkül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és 5 percig együtt főzzük.

    2.

    A sonkát kis kockákra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, serpenyőben ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk a maradék vöröshagymát, és megpároljuk.

    3.

    Közben az elkészült levest mixerrel pürésítjük, majd  összeturmixoljuk. Összevegyítjük a tejszínnel, hozzáadjuk  a sonkakockákat, felmelegítjük, végül sóval és borssal ízesítjük.

    4.

    Tányérokba merjük, és az apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Bármilyen ropogós levesbetét kiváló hozzá, én a legjobban sajtos krutonnal szeretem.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin