Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsenge karalábéleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 fej zsenge karalábé
  • 1 dl olívaolaj
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 liter húsleves (leveskockából is jó)
  • őrölt fehérbors
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • vaj
  • csipet só
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban felhevítem az olívaolajat, megkaramellizálom rajta a cukrot, rádobom a centis darabokra felkockázott karalábét, alaposan lepirítom, folyamatosan kevergetve. Meghintem a liszttel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, tovább pirítom, majd felöntöm a húslével, megfőzöm.

Amíg a leves fő, habosra keverem a vajat a tojással, sózom, és csomómentesre keverem annyi liszttel, amennyit felvesz. A kész levesbe szaggatom egy kiskanállal.

Kissé lehűtve tálalom, én azonban hidegen, jól összeérve szeretem a legjobban.

Megjegyzés

Ilyenkor, amikor friss zsenge karalábét lehet kapni a piacokon, érdemes elkészíteni, ha a karalábé már fás, nem igazán élvezhető!

Ha nincs húslé, vízzel is elkészíthető, akkor 1 darab zöldség- vagy húsleveskockát és ételízesítőt adok bele. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss