Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggykrémleves

Hozzávalók

  • 60 dkg meggy (magozott, befőtt vagy fagyasztott)
  • 5 ek cukor
  • fahéj (őrölt)
  • 2 ek citromlé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1. A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
    2. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
    3. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk. 

    MEGGYLEVES TÉLI FŰSZEREKKEL>>> 

    MEGGYES-TÚRÓS RÉTES>>> 

    TEJFÖLÖS MEGGYLEVES>>> 

     

Megjegyzés

Forrón vagy hidegen fogyaszthatjuk.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek