Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes rizskoch

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk egy csipet sóval, belekeverjük a rizst, és lassú tűzön megfőzzük. Letakarva hagyjuk kihűlni (hamarabb kihűl, ha a főzőedényből átöntjük egy lapos tálba).

A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.

A tojásokat kettévágjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Összekeverjük a rizzsel, a fahéjjal és a meggyel, végül beleforgatjuk a tojáshabot.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a rizsmasszát. Rászórjuk a mandulaforgácsot, és a sütőben kb. 35 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss