A csirkemellet a vastagabb részénél bevágjuk, szétterítjük, majd kissé lelapítjuk. Az így nyert nagyobb szeletekre fektetjük a medvehagymaleveleket, amit beborítunk szalonnaszeletekkel, majd ismét medvehagymalevéllel.
Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
Serpenyőben, felhevített olajon körben aranybarnára pírítjuk, majd kevés vizet vagy bort aláöntve, hozzáadva a leveskockákat puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A húshengereket kiszedjük, melegen tartva 1/4 órát pihentetjük. A zsíradékhoz 1 evőkanál vajat adunk, felolvasztjuk, ez lesz a mártás.
Tálalás előtt a hústekercset ujjnyi vastagra, enyhén ferdére szeleteljük. Tálra rendezve meglocsoljuk a mártással. Körete lehet burgonya.
A medvehagyma levelét fagyaszthatjuk, de szárított /aprított/ formában is kapható, így egész évben készíthető ez a csirkemell és sok más étel. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!