Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagyma-krémleves sajtos krutonnal

default user icon

Hozzávalók

  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db burgonya
  • 1 dl tejszín
  • vaj
  • 1 l alaplé vagy víz
  • 8 szelet kenyér
  • 10 dkg sajt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymákat megmossuk, meghámozzuk, fölaprítjuk, a burgonyát kockázzuk, és a vízzel vagy a levessel puhára főzzük, majd turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű lenne, vízzel felöntjük.
    2. Visszatesszük a tűzre, amikor forrni kezd, beleöntjük a tejszínt. Újraforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és beletesszük a vajat.
    3. A sajtot lereszeljük, a kenyereket megöntözzük az olajjal, a tetejükre halmozzuk a sajtot, végül a sütőben, kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad. A levest a krutonnal tálaljuk.

      MÉG TÖBB RECEPT MEDVEHAGYMÁVAL >>> 

      MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin