Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás-habos borleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl tejszín
  • mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A bort, a vizet és a fűszereket feltesszük főni. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. 10 perc főzés után kifőzzük a felvert habot a borban (mint a madártejnél), majd tányérra szedjük, és tálalásig félretesszük. A levet szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd visszatesszük a tűzre. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, majd a levesbe csorgatjuk. Pár pecig főzzük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk, de főzni már nem szabad. Tálaláskor a habot a tetejére helyezzük.

Megjegyzés

Tálaláskor szőlőszemet is tehetünk bele.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin