Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátyás-pince pogácsa

MME MME
4/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonya nyomón átnyomjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kikeverjük a margarinnal, a tejföllel, a tojással. Az élesztőt belemorzsoljuk, legvégül pedig összegyúrjuk a lisztel. Fél órát pihentetjük a tésztát.
Kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszorjuk reszelt sajtal, szagatjuk, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés

Én a tésztát a kinyújtás előtt még kétszer háromszor pihentetés nélkül át szoktam hajtogatni, így magasabb lesz a pogácsa. - MME

Ezek is érdekelhetnek