A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 15-15 dkg mézet (vagy fele-fele mézet és xillitet) adunk, majd egyenként habosra keverjük.
A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a vajjal elkevert mákkal a felvert tojássárgájához keverjük, és ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.
Ha a tészta csomómentes, egy 26-28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.
Amíg sül a tészta, a habtejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a citrom héját és a vaníliarús kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük (kb. 2 ek xilittel).
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a krém felével, rászórjuk a ribizli felét, majd rátesszük a tetejét. Megkenjük a maradék krémmel, és rászórjuk a maradék ribizlit.