Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés citromtorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 20-25 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db citrom
  • A díszítéshez:
  • 1 db citrom
  • friss mentalevél

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és a formában hagyjuk.
  2. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét, majd lehűtjük. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.
  3. Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.

SÜTÉS NÉLKÜLI CITROMTORTA>>> 

FRANCIA CITROMTORTA (TART AU CITRON)>>> 

NARANCSOS CITROMTORTA>>> 

Megjegyzés

Kellemesen fanyar, valódi citrom ízű torta! :) - Eszter666

Ezek is érdekelhetnek

Friss