A rostélyosszeleteket jól kiverjük, megsózzuk-borsozzuk. A kis darabokra vágott szalonnát, a megtisztított, felszeletelt hagymát serpenyőben üvegesre pirítjuk, a kockára vágott zsemlével, a csíkokra vágott uborkával elosztjuk a hússzeleteken, azokat összegöngyöljük, cérnával átkötjük, zsírban megsütjük, kevés húslevessel felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a roládokat kivesszük, leszedjük róluk a cérnát. A zaftot belisztezzük, még egy kis levessel felöntjük, összefőzzük, hozzákeverjük a tejfölt. A roládokat forró zaftban, főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre