A tésztát enyhén lisztezett felületen kiterítjük, 2 db kört kivágunk belőle, és az egyiket piteformába simítjuk.
A töltelékhez összeforgatjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit és az átnyomott fokhagymát.
A zöldségkeverék felét a tésztára simítjuk, azután sózzuk és borsozzuk. Ráhalmozzuk a megtisztított, egészen apróra vágott húst, valamint a megmaradt zöldségkeveréket. Rákockázzuk a vajat, meghintjük a liszttel, és a másik tésztalappal befedjük. A széleket kissé összenyomkodjuk, és egy kevés vízzel megkenjük.
A pite tetejét a felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd 180 fokon további 50 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre