Elkészítés: A marcipánmasszát érdemes a készítés előtt legalább 1/2 órával betenni a mélyhűtőbe, hogy kellően keményre fagyjon – így sokkal könnyebb dolgozni vele.
A tepsit sütőpapírral borítom, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
Egy nagylyukú reszelőn mély tálba reszelem a kemény marcipánmasszát, majd a vajat. Hozzáadom a cukrot, a vanília-, valamint mandulakivonatot (ez utóbbi mandulaaromával is helyettesíthető). Alaposan összedolgozom a konyhai robotgép habverőjével, majd hozzáadom az egész tojást, végül a liszttel kevert keményítőt. Illatos, lágy tészta lesz a végeredmény, melyet egy csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba kanalazok. Az előkészített tepsire kis kerek halmokat formázok, legalább 1,5 cm távolságot hagyva köztük.
10-12 perc alatt világosra sütöm őket. Amikor a sütőből kikerülnek, még enyhén lágyak, de szinte pillanatok alatt szépen megszilárdulnak. Konyhai rácson néhány perc alatt kihűlnek. Addig a csokoládét vízfürdő felett felolvasztom. Egy kis nylontasakba kanalazom az olvadt csokoládét, a tasak sarkát levágom, a 3-4 mm-es lyukon keresztül kis csokoládészalagokat formálok minden aprósütemény tetejére.
Ha megszilárdultak, sütőpapírral rétegezve, jól záródó dobozban, hűvös helyen akár 1-2 hétig is tárolhatók – de ez a mennyiség tálra halmozva, frissen is gyorsan elfogy! Természetesen a hozzávalók akár duplázhatók is.