Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A halat leöblítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és a pórét 5 percig pároljuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük. A paradicsommal együtt tűzálló tál aljára simítjuk. A halat megszórjuk sóval, borssal, és a póréágyra fektetjük. Az articsókákat kettévágjuk, a halra rakosgatjuk. A citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a mandulával és a cukorral. Az egészet az articsókára öntjük-szórjuk. A sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük. Felkapcsolunk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat), és kb. 5 perc alatt megpirítjuk a mandulát. Rizst vagy bagettet kínáljunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre