Elkészítés: 1.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
2.) A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojást hozzáadjuk, majd végül a tejet, az olajat és a reszelt citromhéjat is, és jól összedolgozzuk.
3.) A formák aljára szedünk 1-1 evőkanál masszát, sűrűn belenyomkodjuk a málnaszemeket, majd a tetejükre simítjuk a maradék masszát. Kb. 35 percig sütjük.
4.) Az öntethez a málnát a porcukorral, az ásványvízzel és a citromlével összeturmixoljuk. Sűrű szövésű szitakanálon át lábasba szűrjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a fél deci vízben feloldott étkezési keményítőt, és még 1 percig tovább forraljuk.
5.) A muffinokat kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiszedjük a formából. Porcukorral meghintjük és az öntettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre