Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Malaccomb vörösboros lilakáposztával és narancsmártással

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 40 dkg malaccomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis lilakáposzta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • vörösborecet
  • vörösbor
  • őrölt feketebors
  • köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • néhány szem krumpli
  • zsír
  • olíva olaj
  • 1 db narancs
  • narancslé

Elkészítés

    Elkészítés: A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni.

    A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, hasábokra vágom, s megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát.

    Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem az aprított hagymát, a köménymagot, majd az almát és a legyalult káposztát, locsolok rá kevés borecetet, s megpárolom. Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.

    A narancsot meghámozom, a héjáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is. Serpenyőbe teszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, s megpárolom.

    A sült malaccombot felszeletve, a krumplival, a vörösboros lilakáposztával és a narancsmártással tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin