Elkészítés: Egy 25 x 25 cm-es tepsit kikenünk vajjal, morzsával megszórjuk.
Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1,5 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockákra vágjuk, és a rumba áztatjuk.
A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk, tálba tesszük, és meglocsoljuk langyos cukros tejjel. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát és a reszelt citrushéjakat összekeverjük, majd lazán összeforgatjuk a kissé megázott kiflivel.
A tepsibe terítjük, a tetejére szórjuk a felkockázott aszalt barackokat, a rumot is rálocsoljuk. A tojássárgákat a 6 dkg cukorral habosra keverjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük, és a mákosguba tetejére öntjük egyenletesen.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre