Mákos tekercs

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 3,75 dl tej
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 4 tojássárgája
  • Valamint:
  • 2 dl tej
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, és beletördeljük az élesztőt. Elkeverjük 4 evőkanál liszttel, hozzáadunk 1 csipet cukrot, letakarjuk, és kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük. Hozzáadjuk a maradék liszthez, beledolgozzuk a cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és a vajat. A robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává keverjük. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Végül még egyszer alaposan átkeverjük.

    Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, és belekeverjük a mákot. Újra felforraljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.

    Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, a mákos masszát szétosztjuk rajta, feltekerjük, és csigákra vágjuk.

    A tepsit kikenjük, a csigákat belerakosgatjuk, és még 30 percet kelesztjük.

    Ezután előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük. Meglocsoljuk a csigákat 2 dl tej és 5 dkg porcukor keverékével, és még 5-6 percig sütjük.

    Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin