Előkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A mákot fél liter tejbe öntjük, összekeverjük 10 dkg cukorral és a rumos mazsolával. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A kenyeret apróbb darabokra vágjuk-tépkedjük, tálba tesszük, és megszórjuk a maradék cukorral. A maradék tejet felmelegítjük, és a kenyérre öntjük. A mandulát a mákba keverjük. Közepes nagyságú tál aljára simítunk egy adag mákmasszát. Erre egy adag kenyér, majd mák és kenyér következik addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére mák kerüljön. A tálat letakarjuk, egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Vaníliaöntettel, gyümölcsszósszal vagy borhabbal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre