Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros tökfőzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg gyalult tök
  • ecet
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk kapor
  • 1 tk cukor
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 tkl liszt

Elkészítés

    1. A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kevés ecettel, majd kb. fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát és a kaporlevelet kissé megfonnyasztjuk, majd a cukrot hozzáadva karamellizáljuk.
    3. Hozzáadjuk a hámozott és cíkkekre vágott paradicsomot, és a felszeletelt paprikát. Együtt pirítjuk őket, majd megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a tököt, összekeverjük, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
    4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a megpuhult tökre öntjük, majd még egyszer felforraljuk. Utánízesítjük, ha szükséges.

Megjegyzés

Ecet helyett cítromlét, tejföl helyett házi aludttejet vagy vásárolt savanykás kefirt, joghurtot is használhatunk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin