Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros sajttorta, ahogy Gáspár Bea készíti

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg sertészsír + a forma kikenéséhez
  • 25 dkg sós keksz
  • A töltelékhez:
  • 1 szál (k b. 25 dkg) füstölt kolbász
  • 1 ek sertészsír
  • 50 dkg tehéntúró vagy ricotta
  • 30 dkg tejföl
  • 4 db tojás
  • őrölt kömény
  • őr ölt bors
  • pirospaprika
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés

    1. Egy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kizsírozunk. A maradék zsírt felolvasztjuk, és belekeverjük a morzsásra tört kekszbe. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a forma aljába nyomkodjuk. Ha kell, kanállal jól ellapogatjuk, hogy szilárd legyen. Ezután előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
    2. A töltelékhez a kolbász bőrét lehúzzuk, a belsejét felaprítjuk, és a zsíron megsütjük, majd aprítóval összezúzzuk.
    3. A túrót és a tejfölt robotgéppel simára keverjük, aztán a tojásokkal tovább krémesítjük. Csipetnyi köménnyel, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával, valamint a finomra aprított kaporral fűszerezzük, és beledolgozzuk a kolbászos morzsalékot is, majd a kekszes alapra simítjuk. Magas falú tepsibe egy pohár vizet öntünk, és beleállítjuk az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütjük, 180 °C-on kb. 1 órát, amíg megnem szilárdul a torta.
    4. Mivel elég laktató, kitűnő kísérője lehet tartalmas leveseknek, de főfogásként vagy vendégváró finomságként is kínálhatjuk.

    ROPOGÓS HÉJÚ CIGÁNYKENYÉR (BODAG), AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

    KRÉMES TEJBEGRÍZ, AHOGY GÁSPÁR BEA SZERETI >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Boook Kiadó/ Bea konyhája receptkönyv,

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin