Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros krumplileves

Hozzávalók

  • 5-7 dkg szalonna (csemege, füstölt)
  • 25 dkg vegyes leveszöldség ( sárgarépa, fehér répa, zeller)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek házi lecsóalap (vagy 1 db zöldpaprika és 1 db paradicsom aprítva)
  • 1 ek pirospaprika (őrölt)
  • 1/2 tk bors (őrölt)
  • 1 db babérlevél
  • 1 db gulyásleveskocka (vagy ételízesítő)
  • 2 tk majoránna
  • 1 csokor petrezselyem
  • Levesbetétnek:
  • maréknyi száraz tészta (elhagyható)

Elkészítés

    1. A szalonnát, a zöldségeket, a burgonyát és a vöröshagymát kockákra aprítjuk.
    2. A szalonna zsírját lassan kisütjük, rajta a zöldséget a vöröshagymával együtt, magas hőfokon pár percig dinsztelejük, végül a zúzott fokhagymát és az aprított lecsóalapot is hozzáadjuk. Meghintjük őrölt paprikával, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel.
    3. Forráskor hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, a babérral  még 15 percig főzzük, majd belekeverjük a levesbetétet. Közben morzsolt majorannával ízesítjük.
    4.  Meghintjük petrezselyemmel, majd rövid pihentetés után tálaljuk.

    LEVESEK - VÁLOGATÁS 

    VILLÁMGYORS ZÖLDSÉGLEVES FILLÉREKBŐL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin