Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors zöldségleves fillérekből

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A meghámozott karalábét felkockázzuk. A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira bontjuk. A borsót kissé felengedjük.
  2. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Megsózzuk, felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és ismét felforraljuk. Végül a levesbe szórjuk a borsót, hozzáöntjük a tejet, és alaposan megsózzuk. Kis lángon, lefedve továbbfőzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. 
  3. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük, és a levesbe forgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd azonnal tálaljuk.

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

11 TAVASZI LEVES A MEDVEHAGYMÁSTÓL A KARFIOLOSIG - KIPRÓBÁLT RECEPTEK >>> 

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss