Magyaros gombaleves

default user icon
7 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • petrezselyem
  • fehérbors
  • 1,5 l víz
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • tálaláshoz tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon a felaprított hagymát megfuttatom, hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom őket fedő alatt, míg a gomba jó sok levet enged. Ekkor borsozom, és felöntöm vízzel. Addig főzöm, míg a zöldségek puhák lesznek. Közben kevés olajból és 1 evőkanál lisztből pirospaprikás rántást készítek, ezzel besűrítem a kész levest. Tejföllel tálalva nagyon finom!

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Én a karfiollevest is így szoktam főzni, csak a fehérborsot kihagyom belőle.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Csordás Attila 1 héttel ezelőtt
Fehérrépa helyett mi petrezselyemgyökeret használunk, mert a fehérrépa nagyon édesít. És legírozással (liszttel megszórással) sűrítjük.
Nádor Kinga 2 évvel ezelőtt
óóóóóóóóóó... csak a hétvégi menüt akartam összerakni, de ahogy ezt elolvastam így ebédidőben...hát összefutott a számban a nyál!! :)
Szentkereszti Mara 6 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept! Nagyon bejött! Köszi! :-)
Gosztonyi Gyöngyi 7 évvel ezelőtt
Nagyon bejött, köszi a receptet! Én nokedlivel csináltam. :)
Németh Hajnalka 10 évvel ezelőtt
Mi is hasonlóan – staubolva és nem rántva – készítjük a zöldséges leveseket, paradicsomlevest is. Borsóleveshez csipetke, karalábé-, karfiolleveshez daragaluska, paradicsomhoz krumpli+zeller+újhagyma kiskockára vágva. Nyammm:-)
Geiger Éva 10 évvel ezelőtt
A kedves hozzászólóhoz hasonlóan én sem rántom a levest (karalábé, karfiol, stb.),hanem liszttel meghíntem.De még egy húsleves kockát is belefözők. Évaanyó
Ódor Klára 10 évvel ezelőtt
Sokkal finomabb (és könnyebb talán), ha hinted a megpárolt zöldségeket egy kevés liszttel, majd arra a paprikát, és azt felengedni vízzel. A végén friss petrezselyem mehet bel, a tejföl, és ezeket már nem forralom. Karalábé, spárga, zeller, nagyon zsenge borsó stb. készülhet így. Hozzá túrós nokedli: pazar.

Hasonló Receptek

Magazin