Magyaros burgonyaleves

default user icon
9 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 15 dkg paraszt kolbász
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

    Elkészítés: A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 230 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Holc Katalin 3 évvel ezelőtt
elkészítettem, nagyon finom lett, köszi a receptet!!!
Fényes Zsanett 5 évvel ezelőtt
Egyszerü,finom,laktató..köszi a receptet!
Koós Piroska 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem a recept alapján és nagyon ízlett.:)
doma mónika 8 évvel ezelőtt
Egyszerű,gyors, nagyon finom!! ..és + egy kis tejföl a végére
Kasznár Fanni 8 évvel ezelőtt
Ma nekiláttam elkészíteni! A mennyiség nekem kevésnek tünt a mi családunkhoz úgyhogy mindjárt két adaggal kezdtem...hát nem kevés lett?!:) Ez aleves nagyon finom és egyszerű, a kezdőknek is ajánlom! Köszi hogy megosztottad velünk!!!
Genius Gene 9 évvel ezelőtt
ez a leves, ez a leves... ohhh, ez a finom leves!!! nagy kedvenc a családunkban, kötelező, kiváló étel és nem lehet elrontani :) a kolbászt általában negyedelni szoktuk, hogy minél könnyebben (bev)ehető legyen, ahogy a krumplinál is kis darabocskákra vágjuk jó étvágyat mindenkinek hozzá :))
Pánczél Béláné 10 évvel ezelőtt
Én is elkészitettem,csak egy edényt használtam, a burgunyát, hagymát,paprikát eggyüt dinszteltem, felöntés elött tettem bele a fokhagymát. Finom lett. PB.
Csöbi Levente 10 évvel ezelőtt
Na elkészítettem én is! Finomra sikeredett az asszonynak is tetszett. Ezután már én főzhetek :).
móni 10 évvel ezelőtt
én ezt úgy szoktam csinálni, hogy piros rántást készítek, felöntöm vízzel, belerakom a rengeteg krumplit, (néha répát, és karalábét is teszek bele)vegetával, sóval, borssal, pici petrezselyemmel ízesítem.:D ez is nagyon finom, kipróbáltam, és a páromnak nagyon ízlett.ez volt a cél:D

Hasonló Receptek

Magazin